Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα χωρίς αβγά και γάλα!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα νηστίσιμα!

Όχι, δεν είναι νωρίς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα νηστίσιμα μπισκοτάκια. Κάθε άλλο! Τα παιδιά ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, οπότε αρχίστε σιγά σιγά τις προετοιμασίες. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μυρωδάτα μπισκότα με 8 υλικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας!

Υλικά:
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
1 κ.τ.γ baking powder
1 κ.τ.γ σόδα
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τη βανίλια, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμα ροξάκια, η πιο νόστιμη συνταγή!
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
Τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα cookies, μόνο με 5 υλικά και χωρίς αλεύρι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved