Τραγανές πικάντικες μπουκιές λαχανικών σε wrap με δροσερή σως γιαουρτιού
Πιτούλες με σάλτσα γιαουρτιού, τραγανά λαχανικά και γαλοπούλα κομμένη σε λεπτές λωρίδες. Γευστικότατη επιλογή για εσάς και τα παιδιά σας.
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
• 4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε μικρά κομμάτια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
• 1/2 μαρούλι iceberg χοντροκομμένο
• 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή (προαιρετικά)
7-8 πίτες έτοιμες πίτες tortilla ή λεπτές χειροποιειτες πίτες
• 400 γραμμάρια αλεύρι ολικής
• 250 γραμμάρια νερό
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
• 160 γραμ. νερό
• 100 γραμ. αλεύρι
• 2 ασπράδια (ελαφρώς χτυπημένα)
• 2 κουταλιές της σούπας γλυκό πιπέρι
• 1 1/2 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
• 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
• 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
• 1/2κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
• 3 κουταλιές της σούπας bbq sauce
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποιείστε έτοιμες tortilla πίτες ή ετοιμάστε πολύ γρήγορα αντίστοιχες λεπτές .
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, το αλεύρι το νερό και το αλάτι, ζυμώστε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να μη κολλάει στα χέρια. (Σε περίπτωση που κολλάει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι γιατί ιδανικά το θέλουμε πολύ μαλακό). Αφήστε να ξεκουραστεί . Στη συνέχεια ανοίξτε με ένα πλαστή σε πολύ λεπτά και στρογγυλά πιττάκια και βάλτε δυο τηγάνια, το ένα σε μέτρια φωτιά και το άλλο σε δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το κάθε πιτάκι για μισό λεπτό πρώτα στη μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια σε δυνατή φωτιά ώστε να κάνει φουσκάλες και να «φουσκώσει» (ψήστε το κάθε πιτάκι 1-1/2 λεπτό ώστε να είναι μαλακό).
Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά της τεμπούρας, εκτός από τα ασπράδια ώστε να δημιουργηθεί ένα κουρκούτι (ανακατέψετε καλά να μην έχει σβόλους).
Στην περίπτωση που προσθέσετε ασπράδια χτυπήστε τα σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατέψτε την με απαλές κινήσεις με το κουρκούτι . . Ρίξτε τα κολοκύθια και το κουνουπίδι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα ιδανικά για 20 λεπτά σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή τηγανίσετε τα σε ελαιόλαδο.
Φτιάξτε τη σάλτσα αναμιγνύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τη bbq sauce.
Αλείψτε τη κάθε
TIP:
Κρατήστε τα λαχανικά όσο πιο ωμά και τραγανά μπορείτε ιδανικά ψήνοντας τα σε δυνατό φούρνο για λίγα λεπτά ή ακόμα και τηγανίζοντας τα γρήγορα σε ελαιόλαδο προκειμένου να είναι πεντανόστιμα διατηρώντας όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.
Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς
Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr
Διαβάστε επίσης
Σπιτικά ψημένα spring rolls με φύλλο κρούστας
Βurger με ψητά λαχανικά: Και νηστίσιμο και νόστιμο!