Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με παντζάρι και μοτσαρέλα - Πραγματικά ξεχωριστή
Εύκολη, νόστιμη και ιδιαίτερη σαλάτα για το εορταστικό τραπέζι.
Αν θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική σαλάτα για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή με τα παντζάρια. Ο συνδυασμός δε με την μοτσαρέλα την κάνει πραγματικά γευστικόκατη.
Υλικά
• 1 κιλό παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 αγγούρι ψιλοκομμένο ( όχι τριμμένο)
• 10 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
• ρόκα
• 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
• φρέσκια μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα αντικολλητικό ταξί ή σε ένα κανονικό ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήνετε τα παντζάρια που τα έχετε ραντίσει με λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Ψήνετε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα κρύα παντζάρια, το αγγούρι, τα ραπανάκια, τη ρόκα, το ξύδι, προσθέτετε τη μοτσαρέλα, το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλές γιορτές!
Διαβάστε επίσης
Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτες και καρύδια
Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι
Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με αχλάδι και προσούτο
Πηγή:goodhousekeeping.com