Συνταγή για ροδέλες πορτοκαλιού με μαύρη σοκολάτα για τα Χριστούγεννα

Από τα πιο εύκολα, γρήγορα και επιτυχημένα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε τις γιορτές είναι οι φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα.

Είναι ιδανικές για κέρασμα, για επιδόρπιο ή ακόμα και για να διακοσμήσετε άλλα γλυκά. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια με φλούδα
400 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (υγείας ή γάλακτος)
1 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένετε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε φέτες ίδιου μεγέθους. Αφήνετε το νερό να βράσει, προσθέτετε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τις φέτες από πορτοκάλι. Τις αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Λιώνετε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτετε το λικέρ. Βουτάτε τη μισή φέτα πορτοκαλιού στη σοκολάτα και τα ακουμπάτε σε αντικολλητικό χαρτί ή σε αλουμινόχαρτο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.



Καλές γιορτές

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Γιώργο Γεράρδο
Τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved