Συνταγή για αφράτα και νόστιμα γερμανικά Pretzel
Ένα νόστιμο και διαφορετικό «κουλούρι», με αρκετή υγρασία που ισορροπεί ιδανικά με σαλάτα, δροσερά αλείμματα ή ακόμα και με διάφορες γεμίσεις λαχανικών, λόγω της ελαφρώς αλμυρής γεύσης τους!
Υλικά:
580 γραμ. αλεύρι
360 γραμ. νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σόδα
Εκτέλεση:
Διαλύστε την μαγιά στο νερό, προσθέστε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές της σούπας), αφήστε 5-10 λεπτά και στην συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο,την ζάχαρη και το αλάτι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τα στο αλεύρι.
Ζυμώστε καλά και αφήστε το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» σε ένα λαδωμένο μπολ για περίπου 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, κόψτε την σε μικρά μπαλάκια, πλάστε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο κορδόνι.
Δώστε το κλασικό σχήμα των pretzels. Βάλτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για ακόμα 20 λεπτά.
Βουτήξτε το κάθε κουλούρι, για 30 δευτερόλεπτα, σε κοχλάζον, αλατισμένο νερό που έχετε ρίξει και την σόδα.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού κρυώσουν μπορείτε ιδανικά να τα κόψετε στη μέση και να τα γεμίσετε με τυρί κρέμα, μυρωδικά και φρέσκα λαχανικά.
Tα pretzels χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο σχήμα τους και την ελαφρώς αλμυρή γεύση τους, για αυτό το λόγο μη χάνετε ούτε λεπτό, φτιάξτε τα και απολαύστε τα με την οικογένειά σας!
Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς
Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για πάρτι: Pretzel λουκανικοπιτάκια εύκολα και γρήγορα!