Ιδέες για 7 χριστουγεννιάτικα γλυκά με 5 ή λιγότερα υλικά

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι συνταγές και μάλιστα οι γρήγορες. Ακόμη και όσοι δεν έχουν ταλέντο στη ζαχαροπλαστική μπορούν να φτιάξουν αυτές τις χριστουγεννιάτικες συνταγές με 5 ή λιγότερα υλικά!

Μπισκοτομπουκιές

Υλικά:
226γρμ βούτυρο (παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια 1 κ.τ.γ
155γρμ ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 κ.τ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
318γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κ.τ.σ πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση:
Βουτυρώστε μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τη σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. (8-10 λεπτά)
Προσθέσετε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλεύρι κοσκινισμένο. Τέλος ρίξτε την πολύχρωμη τρούφα. Πιέστε τη ζύμη σας στο ταψάκι σας, πασπαλίστε με λίγη ακόμη τρούφα και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα μαχαιράκι κόψτε σε κομμάτια όπως στη φωτογραφία. Βγάλτε τα με προσοχή από τη λαδόκολλα και τοποθετήστε τα σε άλλη λαδόκολλα ως μπουκιές.
Ψήστε για 8-10 λεπτά.

Σοκολατένια τρουφάκια Peppermint

Υλικά:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 2/3 κούπες δάκρυα σοκολάτας (κουβερτούρα)
5 1/2 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.γ εκχύλισμα μέντας
για την επικάλυψη:
1 1/3 κούπα λιωμένη κουβερτούρα
τριμμένες peppermint καραμέλες

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταίνεται. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες αφαιρέστε τη. Ρίξτε τη στο μπολ που θα έχετε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε τη με έναν αβγοδάρτη.
Προσθέστε το βούτυρο, το εκχύλισμα μέντας και συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά.
Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει αρκετά, βάλτε από πάνω διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα βγάλτε από το ψυγείο το μείγμα σας και με ένα σκουπ παγωτού φτιάξτε μπάλες.
Τυλίξτε της στη λιωμένη κουβερτούρα (της επικάλυψης) και πασπαλίστε με τριμμένη καραμέλα peppermint.

Ιταλικά Cannolis με ρικότα και δάκρυα σοκολάτας

Υλικά:
8 cannoli (βάφλα έτοιμη ή έτοιμη του εμπορίου)
2 κούπες ricotta (καλά παγωμένο στο ψυγείο)
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3/4 δάκρυα σοκολάτας
2 βανίλιες
2 κ.τ.γ ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ricotta με τη ζάχαρη, τα δάκρυα σοκολάτας, τις βανίλιες και το ξύσμα. Αφήστε το μείγμα σας στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Όταν πρόκειται να το σερβίρετε γεμίστε τα cannoli και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Άψητα μπισκοτοτρουφάκια

Υλικά:
12 μπισκότα τύπου μιράντα
2-4 κ.τ.σ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα λευκή λιωμένη κουβερτούρα
2 κ.τ.σ ηλιέλαιο
Τρούφα πολύχρωμη

Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι τρίψτε τα μπισκότα. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε την κρέμα τυρί. Ζυμώστε και φτιάξτε μπαλάκια. (αν χρειαστεί συμπληρώστε τριμμένα μπισκότα ή τυρί κρέμα)
Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα τυλίξτε τα στη λευκή λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε με πολύχρωμη τρούφα.

Μπισκότα palmier

Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
1/4 κ.τ.γ αλάτι
2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλάτι. Πασπαλίστε και από τις δύο πλευρές τα φύλλα σφολιάτας και τυλίξτε τα ρολό και από τη μια πλευρά και από την άλλη όπως στη φωτογραφία.
Κόψτε με το μαχαιράκι σας φετούλες και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα. Ψήστε για 6-8 λεπτά.

Τρουφάκια oreo

Υλικά:
20 μπισκότα Oreo
100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
400 γρ. άσπρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
διακοσμητικές καραμέλες peppermint

Εκτέλεση:
Θρυμματίζετε σε μούλτι, τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε μέτριο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Πλάθετε με το μείγμα μπαλάκια, τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Λιώνετε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βγάζετε τα μπαλάκια όρεο από το ψυγείο.
Παίρνετε μια οδοντογλυφίδα, τρυπάτε ένα μπαλάκι και το βυθίζετε κρατώντας το με την οδοντογλυφίδα, στη λιωμένη σοκολάτα, γυρνώντας το γύρω γύρω για να καλυφθεί με τη λιωμένη σοκολάτα.
Τοποθετείτε στην πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη καραμέλα peppermint.
Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και σταθεροποιηθεί και σφίξει η σοκολάτα.

Xριστουγεννιάτικα Σόρτμπρεντ (Shortbread)

Υλικά:
4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κούπες βούτυρο μαλακό και κομμένο σε κομματάκια της επιλογής σας
Προαιρετικά πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Ρίξτε έπειτα τις 3 1/2 κούπες αλεύρι και ανακατέψτε ξανά με το μίξερ
Προσθέστε την πολύχρωμη τρούφα (αν θέλετε) και συνεχίστε να ρίχνετε αλεύρι μέχρι να έχετε μία ζύμη που θα θυμίζει τις playdo πλαστελίνες των παιδιών σας.
Αφού θα έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κέλσίου, θα κόψετε με κουπάτ τη ζύμη σας και θα φτιάξετε τα αγαπημένα σας μπισκότα.
Αν δεν έχετε κουπάτ χρησιμοποιήστε ένα μικρό ποτήρι ώστε να τα κάνετε στρογγυλά ή χρησιμοποιήστε τα χέρια σας κάνοντάς τα μπάλες.
Ψήστε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης:
Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με μπισκότα, κακάο και καρύδια - Έτοιμα σε λίγα λεπτά

Συνταγή για τα πιο νόστιμα σοκολατένια χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με 4 μόνο υλικά

Χριστουγεννιάτικη συνταγή για κορμό με σαντιγί: Δεν θα φτιάξετε ξανά κανέναν άλλο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved