Xριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και λικέρ - Το απόλυτο γλυκό των γιορτών

Είναι ένα γλυκό που δεν θα θέλατε να απουσιάζει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Xριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και λικέρ - Το απόλυτο γλυκό των γιορτών

Επιπλέον αυτό το σούπερ κέικ, μπορείτε να το φτιάξετε δύο και τρεις μέρες πριν από τις γιορτές προκειμένου να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις του. Δείτε τι υλικά χρειάζεστε και φτιάξτε το. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο.

Υλικά ομάδα Α

500 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (ξανθές και μαύρες σταφίδες, βερίκοκα κ.ο.κ.)
125 γρ. λικέρ ή μπράντι
Χυμό από δύο πορτοκάλια
150 γρ. μέλι
175 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
175 γραμμάρια μαύρη καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα + ¼ κουταλιές της σούπας τζίντζερ
4 κουταλιές της σούπας (30 g) σκόνης κακάο

Υλικά ομάδα Β

3 μεγάλα αυγά (περίπου 60 γρ.)
150 γρ. απλό αλεύρι
75 γρ. αμυγδαλόσκονη
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

gliko

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά της ομάδας Α και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για περίπου 5- 7 λεπτά. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μην σας κολλήσει. Μόλις είναι έτοιμο αφήνετε το μείγμα να κρυώσει έως ότου γίνει χλιαρό.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα τρία αυγά μαζί και τα ρίχνετε στο μείγμα που έχετε βράσει. Ανακατεύετε πολύ καλά. Τέλος, σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε τα υπόλοιπα υλικά της ομάδας Β (αλεύρι, σόδα, αμυγδαλόσκονη, κ.α) και τα ρίχνετε στο αρχικό μείγμα.
Βουτυρώνετε μια φόρμα, τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και βάζετε το μείγμα του κέικ. Ψήνετε το κέικ στους 200°C για 10΄ και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30΄- 40΄ στους 180°C. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε και το διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη.



Καλές γιορτές

Πηγή: bearnakedfood.com

Διαβάστε επίσης

Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκοτο-τρουφάκια χιονάνθρωποι (εικόνες βήμα-βήμα)
Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Brownies δεντράκια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved