Σας περίσσεψε γαλοπούλα; Δείτε απίθανους τρόπους για να τη μαγειρέψετε
Ποτέ, δεν πετάμε ο, τι μας περισσεύει. Πολύ περισσότερο, τη γαλοπούλα, από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Αν σας περίσσεψε, λοιπόν, η γαλοπούλα, σας έχουμε απίθανους τρόπους είτε να τη μαγειρέψετε είτε να φαγωθεί ως σνακ, που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Ξεψαχνίζετε αυτό που έχει μείνει και κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βράζετε ρύζι με λαχανικά της αρεσκείας σας, προσθέστε το ψαχνό και όσα μυρωδικά ή μπαχαρικά θέλετε και έχετε μια πεντανόστιμη σούπα. Και οικονομική και γευστική και ο, τι πρέπει για το κρύο.
Σπαγγέτι με γαλοπούλα
Μπορεί να γίνει και το τέλειο υλικό για μία υπέροχη σάλτσα ζυμαρικών. Φτιάχνετε τη σάλτσα της αρεσκείας σας, κόκκινη ή λευκή, προσθέτετε τα κομμάτια γαλοπούλας, που έχετε ξεψαχνίσει κι έτοιμη.
Γαλοπούλα με ριζότο α λα κρεμ
Πανεύκολη συνταγή. Φτιάχνετε το ριζότο, προσθέτετε τη γαλοπούλα, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος κι έτοιμο το πεντανόστιμο ριζότο. Extra tip: Για να σας πετυχαίνει το ρύζι και να μη βγαίνει ούτε «λάσπη» ούτε σκληρό, η ποσότητα είναι 2 προς 1, δηλαδή, 2 ποτήρια νερό και 1 ρύζι.
Αλμυρές κρέπες
Φτιάξτε κρέπες (δείτε εδώ συνταγή για ζύμη κρέπας σαν αυτή που παραγγέλνουμε απ’ έξω) και βάλτε μέσα τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους, μπείκον, κίτρινο τυρί, χρωματιστές πιπεριές.
Διαβάστε επίσης
Χριστουγεννιάτικη σαλάτα ζυμαρικών με λουκάνικο και κόκκινη πιπεριά
Γαλοπούλα γεμιστή-Η τέλεια συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!