Εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ  που λιώνει στο στόμα.

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας θα πρέπει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Το κέικ είναι ιδανική επιλογή και για γενέθλια τούρτα καθώς έχει επικάλυψη σοκολάτας την οποία αν θέλετε διακοσμείτε –προαιρετικά- με ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ότι άλλο θέλετε.

Υλικά

• 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 350 γρ. ζάχαρη άχνη
• 85 γρ. σκόνη κακάου
• 1½ κουταλάκι σούπας baking powder
• 1½ κουταλάκι μαγειρικής σόδα
• 2 αυγά
• 250 ml γάλα
• 125 ml ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο
• 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
• 250 ml βραστό νερό

Για τη σοκολάτα

• 200 γρ. απλή σοκολάτα ή κουβερτούρα
• 200 ml διπλή κρέμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί, εκτός από το βραστό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή μίξερ, χτυπάτε τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά σιγά το ζεστό νερό (το μείγμα του κέικ θα είναι πλέον πολύ υγρό).
Σε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση που την έχετε βουτυρώσει, μοιράζετε τη μισή ζύμη και την ψήνετε για 25 με 35 λεπτά. Ψήνετε και την υπόλοιπη μισή και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτετε τη διπλή δόση της κρέμας σοκολάτας. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το χτυπάτε μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε το ένα κέικ. Απλώνετε μια δόση σοκολάτας και «σκεπάζετε» με το δεύτερο κέικ. Με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα, απλώνετε όλη την σοκολάτα γύρω από το κέικ, πασπαλίζετε λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή ότι άλλο θέλετε και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.bbc.co.uk

Διαβάστε επίσης

Απολαυστικό σοκολατοκέικ χωρίς αυγά και γάλα
Ένα κέικ όλο σοκολάτα!
Αυτή είναι η συνταγή για το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ με γλάσο (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved