Συνταγή για κολατσιό: Καλαμποκόψωμο με τυρί τσένταρ και ντομάτες

Μια νόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσετε το καλαμποκίσιο αλεύρι!

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό ψωμάκι δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το καλαμποκόψωμο μας με τσένταρ και ντομάτες. Ιδανική συνταγή για κολατσιό στο σχολείο και για ξαφνικές επισκέψεις.

Υλικά:
2 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο
1 1/2 κούπες αλεύρι από καλαμπόκι
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.γ. baking powder
1/2 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
1 1/2 teaspoons salt 1/2 teaspoon black pepper 1/4 κ.τ.γ πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
2 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 κούπες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.τ.γ μέλι
3/4 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε καλά το πυρέξ που θα ψήσετε το ψωμάκι σας.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα άλευρα, τη σόδα, το baking powder και το πιπέρι καγιέν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αβγά, το γάλα και το μέλι. Έπειτα προσθέστε το υγρό σας μείγμα στα άλευρα. Συνεχίστε το ανακάτεμα και ρίξτε μέσα τα 3/4 κούπας τυρί τσένταρ.
Ρίξτε το μείγμα στο πυρέξ.

Σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο, βάλτε τις ντομάτες και μαγειρέψτε τις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τις επάνω από το μείγμα που έχετε αναποδογυρίσει στο πυρέξ, ρίξτε και ό,τι υγρά έχει το τηγάνι σας και πασπαλίστε με τη 1 κούπα τυρί τσένταρ. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Πριν βγάλετε το ψωμί σας από το φούρνο, κάντε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή τότε το ψωμάκι σας είναι έτοιμο. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

πηγή: health.com

Διαβάστε επίσης:
Κολατσιό για το σχολείο: Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια κουρού

Κολατσιό για το σχολείο: Αλμυρά muffins με κολοκυθάκι και καρότο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved