Υπάρχουν, όμως, και τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια, που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τα μαγειρεύουν με αυτόν τον τρόπο. Και είναι πεντανόστιμα. Τι λέτε να τα φτιάξουμε;
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
500 γρ. συμπυκωμενος χυμός ντομάτας (αν έχετε όψιμες ντομάτες, μπορείτε να τρίψετε 2 φλυτζάνια και να προσθέσετε κι ένα κουτάλι της σούπας μπελτέ)
αλάτι
πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τη σάλτσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, λίγη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 2 φλ. ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν
Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
Μόλις η σάλτσα ντομάτας πάρει καλή βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Αν χρειάζεται επιπλέον νερό, προσθέτουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν. Υπολογίστε γύρω στη 1 ώρα.
Διαβάστε επίσης
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, η πιο νόστιμη συνταγή!
Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια χωρίς αυγολέμονο, από τα χεράκια μας!