Λαχταριστή πίτα με μαρμελάδα!
Ή αλλιώς η γνωστή πάστα φλώρα! Τραγανή και φανταστική ζύμη συνδυασμένη με ζουμερή μαρμελάδα!
Μια πίτα όλο γεύση και άρωμα ότι πρέπει για το πρωινό γεύμα του παιδιού. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 350 γραμμ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 φλιτζάνια βούτυρο (και λίγο παραπάνω, για άλειμμα)
- ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κ. υγρή βανίλια
- 5 αυγά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι (και 2-3 κ.σ. για τα μπαστουνάκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα 23 εκ. με μετακινούμενο πάτο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα με το κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ και σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο. Αδειάζουμε τα ⅔ της ζύμης στη φόρμα, κρατώντας το ⅓ στην άκρη. Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Προσθέτουμε το έξτρα αλεύρι στην υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε επάνω στο γλυκό, έτσι ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Πηγή: homefood