Αυθεντική συνταγή για ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα

Τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων, στην ιταλική τους εκδοχή.

Τα κεφτεδάκια είναι τα αγαπημένα και των Ιταλών. Μάλιστα, τα φτιάχνουν με κόκκινη σάλτσα, συνοδεύοντας τα είτε κλασικά με ζυμαρικά, είτε με ρύζι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά, ως προς τη συνταγή με τη δική μας. Και τα ιταλικά κεφτεδάκια είναι νόστιμα κι εύκολα να τα μαγειρέψουμε.

Ας δούμε, λοιπόν, την αυθεντική ιταλική συνταγή.

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 αυγά
¼ κούπα γάλα
½ κούπα ψίχα ψωμιού (τουλάχιστον 2 ημερών)
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κούπα τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα (την ίδια που φτιάχνουμε για τα κοκκινιστά)

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (πλην του τριμμένου τυριού) και ζυμώνουμε

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρό μέγεθος

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Μαγειρεύουμε για 1.30 περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό

Διαβάστε επίσης

Μαμαδίστικο φαγητό: Συνταγή για κλασσικά και νόστιμα κεφτεδάκια στο τηγάνι

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και ελιές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved