Συνταγή για αλμυρή τάρτα με φινόκιο, γιαούρτι και γαλοπούλα
Συνταγή για νόστιμη και αλμυρή τάρτα!
Υλικά:
Για την ζύμη τάρτας
250 γραμ. αλεύρι(μισό-μισό με ολικής άλεσης )
125 γραμ. βούτυρο
1 αυγό
1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο φοινόκιο ψιλοκομμένο
100 γραμ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο, ψιλοκομμένο)/7 φέτες γαλοπούλα βραστή
120 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι ή 100 γραμ. τυρί κρέμα
120 γραμ. γάλα
2 αυγά
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα αυγά με το βούτυρο.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το μαζί με το το μπέικιν πάουντερ στα μείγμα με τα αυγά και το βούτυρο.
Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, ώστε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Ανοίξτε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη και τοποθετήστε το σε μια ταρτιέρα(το ζυμάρι να είναι ομοιόμορφο και στο ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία).
Με ένα πιρούνι τρυπήστε τη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 185οC για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση σοτάροντας σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το φινόκιο και το πράσο.
Μόλις μαλακώσουν προσθέστε το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέστε την μισή παρμεζάνα και την υπόλοιπη πασπαλίστε την στην βάση της τάρτας.
Γεμίστε την τάρτα με την γέμιση και σε ένα μπολ αναμείξτε το γάλα, το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι τα αυγά και αλατίστε.
Με το μείγμα αυτό περιχύστε την τάρτα μέχρι να σκεπαστεί η γέμιση.
Προεραιτικά πριν τοποθετήσετε την κρέμα μπορείτε να στολίσετε περιμετρικά, από πάνω με λεπτές φέτες φινόκιο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για ακόμα 20 λεπτά περίπου μέχρι η γέμιση της τάρτας σας να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς
Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για φανταστική τάρτα με λαχανικά!
Συνταγή για «τυρένια» τάρτα με ντοματίνια!