Σπιτική βιεννέζικη τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι
Μια διαφορετική τάρτα που έχει απ΄όλα: σοκολάτα, βανίλια, πορτοκάλι, καρύδια και αμυγδαλόψιχα.
Τα υλικά, τα περισσότερα τουλάχιστον, τα έχετε στην κουζίνα σας, οπότε είναι μια καλή αφορμή να επιχειρήσετε να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη τάρτα.
Υλικά
1 2/5 φλιτζάνια (350 γρ) αλεύρι για τη ζύμη
1 φλιτζάνι (250 γρ) βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 - 3 κουταλιές της σούπας κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 βανίλια
6 αυγά
10 - 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. σοκολάτα ( ή κουβερτούρα) λιωμένη
1 βανίλια
1-2 πορτοκάλια ( όχι τη φλούδα ) σε κομμάτια
νιφάδες καρύδας
αμυγδαλόψιχα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κρύο βούτυρο και τη βανίλια, και αφού το μείγμα γίνει λείο προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Τη μία την απλώνουνε σε μια αντικολλητική φόρμα για τάρτα και την ψήνουμε στους 190- 200 ° C για 15-20 λεπτά (όχι μέχρι να ροδίσουν). Την άλλη τη ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε ( τους κρόκους) με 7-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Με ένα μπλέντερ, χτυπάμε τα καρύδια, το πορτοκάλι και τη σοκολάτα και όλα μαζί τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών, προσθέτουμε τη άλλη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το ψημένο φύλλο, βγάζουμε από το ψυγείο τη δεύτερη μπάλα και την ανοίγουμε για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Ψήνουμε την βιενέζικη τάρτα για 40-50 λεπτά στους 180 ° C).
Σερβίρετε πασπαλισμένο με αμύγδαλα, νιφάδες καρύδας και φλούδες πορτοκαλιού.
Πηγή:http://tastycraze.com
Διαβάστε επίσης
Γλυκιά τάρτα από κολοκύθα, η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγήΓλυκιά τάρτα από κολοκύθα, η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή
Τάρτα σοκολάτα με φυστικοβούτυρο από τον Γιώργο Γεράρδο