Το κάτω στρώμα αποτελείται κυρίως από θρυμματισμένα μπισκότα και από μια κρεμώδη μους cheesecake.
Τα cheesecakes στις φωτογραφίες συνοδεύονται από φράουλες, εσείς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρούτο όπως μούρα, ακτινίδια, ανανά, μπανάνα.
Υλικά
Για τη βάση
• ¾ φλιτζάνι (85 γρ.) μπισκότα Graham ή digestive θρυμματισμένα
• 2 κουταλιές της σούπας (25 g) λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα Cheesecake
• 225 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
• ½ φλιτζάνι (100 g) ψιλή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1-2 κουταλάκια του γλυκού λεμονιού, προαιρετικά
• 1 φλιτζάνι (240 ml) βαριά κρέμα
• φράουλες, για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να συνδυαστούν και το μείγμα να γίνει υγρό. Μοιράστε το υγρό μείγμα ( περίπου δύο κουταλιές της σούπας) σε κάθε ποτήρι και πιέστε το καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη, και χτυπήστε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σταδιακά προσθέστε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, αναμειγνύετε τη μισή κρέμα στο μείγμα τυριού κρέμας, και στη συνέχεια προσθέτετε την άλλη μισή. Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, προσθέτετε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων και στη συνέχεια τα κομμάτια φρούτων.
Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες πριν το σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης
Ελαφρύ cheesecake λεμονιού χωρίς ψήσιμο (βίντεο)
Εύκολα ατομικά cheesecake!
Ένα κέικ-cheesecake στο φούρνο
Πηγή: prettysimplesweet.com