Ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα και ιδανική λύση για τα παιδιά που δεν τρώνε τα ωμά λαχανικά ή αποφεύγουν το αυγό. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία κατεψυγμένων ανάμεικτων λαχανικών
- 200-300 γρ. φρέσκο μπρόκολο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 4-5 λουκάνικα βραστά, σε κομμάτια
- 10 φέτες γαλοπούλα, σε κομμάτια
- 10-11 αυγά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βυθίζουμε για 2-3 λεπτά το μπρόκολο σε νερό που βράζει ή το βράζουμε για 5 λεπτά στον ατμό. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Μετά, βάζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά σε νερό που βράζει και τα βράζουμε επίσης για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, πασπαλίζουμε τη φρυγανιά και από πάνω τοποθετούμε τα ανάμεικτα λαχανικά και το μπρόκολο.
Προσθέτουμε τη φέτα, την γαλοπούλα και το λουκάνικο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί η φριτάτα για 45 λεπτά περίπου ή έως ότου ξεροψηθεί η επιφάνειά της.