Συνταγή για την πιο εύκολη μηλόπιτα
Η μηλόπιτα είναι αγαπημένη μικρών και μεγάλων, ενώ είναι και το απόλυτα χειμωνιάτικο γλυκό.
Η μηλόπιτα είναι η ιδανική επιλογή για συνοδευτικό με τον καφέ, για το απόγευμα, αν σας έρθει μία μικρή λιγούρα. Είναι ιδανικό σνακ και για τα παιδιά, στο σπίτι ή στο σχολείο. Εμείς σας έχουμε και την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό.
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξουμε.
Υλικά
3 μήλα
3 αυγά
240 γραμμάρια ζάχαρης
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
130 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
κανέλα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα, σε φέτες. Μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα, σε ένα μπολ με χυμό από ένα λεμόνι για να μη μας μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι, δηλαδή, να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
Κατόπιν, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το νερό, το ηλιέλαιο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε μια στρώση από τη ζύμη και βάζουμε πάνω τα μήλα, συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από τη ζύμη και βάζουμε και τα υπόλοιπα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά.
Διαβάστε επίσης