Χοιρινό στο τηγάνι με πολύχρωμες πιπεριές και κόκκινα κρεμμύδια
Πιο νόστιμη συνταγή για χοιρινό δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά!
Υλικά:
2 κούπες χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά (κοντροκομμένη σε κύβους)
1 πορτοκαλί πιπεριά (κοντροκομμένη σε κύβους)
1 κίτρινη πιπεριά (κοντροκομμένη σε κύβους)
1 ντομάτα (ξεσποριασμένη)
1 σκόρδο
1 κλων. δενδρολίβανο
1 κλων. φρέσκο θυμάρι
¼ ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάλτε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μόλις αποκτήσουν ένα ωραίο γυαλιστερό χρώμα, προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Να θυμάστε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά και έπειτα προσθέστε τις πιπεριές. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά και προσθέστε τη ντομάτα που θα έχετε κόψει σε χοντοκομμένους κύβους.
Έπειτα σβήστε με το κόκκινο κρασί, αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
(Αν δείτε ότι δεν είναι έτοιμο προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλο. Προσοχή όμως, όταν θα το σερβίρετε θα πρέπει να έχει μια ομοιογενή χυλωμένη σάλτσα)
Βγάλτε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη και σερβίρετε με ρύζι ή ψητές πατάτες με τη φλούδα τους.
Δείτε επίσης:
Χοιρινό με σέλινο: Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε!