Συνταγή για αφράτο, σοκολατένιο κέικ χωρίς βούτυρο
Σοκολατένιο κέικ χωρίς βούτυρο, για διπλή απόλαυση.
Το κέικ είναι το κλασικό γλυκό με δεκάδες παραλλαγές. Μία από αυτές είναι χωρίς βούτυρο. Αν λοιπόν θέλετε ένα νόστιμο κέικ, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/3 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζάνι (60 ml) γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
2/3 φλιτζάνι (160ml) ελαφρύ ελαιόλαδο
κακάο, επιπλέον, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C / 160C.
Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια. Ρίξτε το κακάο και το αλεύρι πάνω από το μείγμα αυγών και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το γάλα και το λάδι μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα ταψάκι αντικολλητικό και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το καλαμάκι που βάζετε στο κέντρο.
Αφήστε για 5 λεπτά και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε με έξτρα πασπαλισμένο κακάο (προαιρετικά).
Πηγή: www.taste.com.au
Διαβάστε επίσης
Mississipi mud cake: Το σοκολατένιο γλυκό που κάνει θραύση στο διαδίκτυο
Απολαυστικό σοκολατοκέικ χωρίς αυγά και γάλα
Ένα κέικ όλο σοκολάτα!