Κεφάλαιο «Πίτα»: 14 υπέροχες συνταγές για νόστιμες μαμαδίστικες πίτες σε ένα άρθρο

Ξέρουμε πως σας αρέσουν οι πίτες, τα πιτάκια και όλα αυτά που περιέχουν ζύμη και φύλλο!

Για αυτό το λόγο μαζέψαμε τις πιο νόστιμες και καλύτερες συνταγές μας σε ένα άρθρο. Δείτε τις, μελετήστε τις και φτιάξτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι είναι ιδανικές και για κολατσιό στο σχολείο.

Τεμπέλικη τυρόπιτα κουρού: Καλύτερη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά

Υλικά:
1 συσκευασία ζύμη κουρού
¼ τυρί φέτα
150 γρ γραβιέρα
1 αυγό + 1 κρόκο
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λευκό και μαύρο σουσάμι

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Κιμαδόπιτα

Υλικά:
1 κιλό κιμά
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη
1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Πίτα με κολοκυθάκια, μπέικον και φέτα χωρίς φύλλο

Υλικά:
2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
1 πορτοκαλί γλυκοπατάτα τριμμένη
4 αβγά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα φέτα (πατημένη με το πιρούνι)
3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Ντοματόπιτα

Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
10 ελιές
300 γρ. Ανθότυρο
50 γρ. Γάλα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. Ντοματίνια
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Πρασοτυρόπιτα

Υλικά:
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες
80 γραμμάρια
5 μεγάλα πράσα
6 αυγά
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
250 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
200 γραμμάρια μυζήθρα μαλακή κομματιασμένη με πιρούνι
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Σπανακόπιτα

Υλικά
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μία πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
νερό όσο σηκώσει
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια πράσινα χλωρά
μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 αβγό
λίγο πιπεράκι
1 κούπα τριμμένη φέτα (σκληρή, πικάντικη, αλμυρή)

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Πίτα με πατάτες και πράσο

Υλικά:
Για το φύλλο
1 κομμάτι μαγιά ή ένα φακελάκι μαγιά σκόνη
4 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2φλ. του καφέ λάδι
1/2 φλ. του καφέ ξύδι
1 κοφτό κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 φλ. τσαγιού νερό
Για την γέμιση
4-5 βρασμένες πατάτες
4-5 πράσα
3 κόκκινες πιπεριές
αλάτι
πιπέρι μαύρο/κόκκινο/άσπρο (ότι μας αρέσει)
ρίγανη
λαδί

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Κιμαδόπιτα με λαχανικά και... ό,τι τυρί έχετε στο ψυγείο!

Υλικά:
1 κιλό κιμάς (εμείς χρησιμοποιούμε 'ελιά' αλλά αν θέλετε να μπερδεύψετε τους κιμάδες, είναι κι αυτό ...δεκτό!)
2 μέτρια κρεμμύδια,
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη
2 μεγάλες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας μέτριο ή χοντρό
200 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
Λίγο σουσάμι

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Κοτόπιτα

Υλικά:
1 κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα περαστά στον τρίφτη
4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 αβγά
300 γρ τυρί φέτα
αλάτι-πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό
2 πακέτα φύλλο πίτας χωριάτικο (αν μπορείτε ανοίξτε μόνοι σας τα φύλλα)
ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο

Υλικά:
400 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
150 γρ. καλαμποκάλευρο
3 αυγά μεσαίου μεγάθους
αλάτι πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Τυρόπιτα με πλιγούρι

Υλικά:
Για τη ζύμη
300γρ αλεύρι ολικής
200γρ αλεύρι σίτου
240ml νερό
150ml extra παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
300ml γάλα πλήρες
310 γρ πλιγούρι
60 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ αυγά
200 γρ τυρί φέτα
630γρ μυζήθρα
400ml νερό
Λίγο αλάτι

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Μακαρονόπιτα: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή χωρίς φύλλο

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
4 μεγάλα αυγά
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Κρεατόπιτα με μανιτάρια και φέτα

Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας - ελιά κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα
60 ml ελαιόλαδο
80 γρ. ρύζι νυχάκι
20 γρ. αλάτι
5 γρ. πιπέρι
2 γρ. κανέλα τριμμένη
3 ώριμες τομάτες τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το φύλλο
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
100 ml χλιαρό νερό
1 αυγό
5 γρ. αλάτι

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

Μανιταρόπιτα με πατάτες

Υλικά:
1300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
500 γρ. μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες
8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα (μαζί με ένα μέρος από τα φύλλα τους)
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
τυρί παρμεζάνα τριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της πίτας εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved