Πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα με μπρόκολο, ελιές και μανιτάρια
Αποφύγετε τα αλλαντικά και φτιάξτε μια πίτσα λαχανικών που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά σας!
Φτιάξτε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική πίτσα είτε για μεσημεριανό είτε για απογευματινό!
Υλικα:
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι 00
320 ml χλιαρό νερό
1 φακελλάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
Για την πίτσα
1 κούπα αχνιστό μπρόκολο σε κομματάκια
1 ντομάτακομμένη σε φέτες
5-6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι (ολόκληρες ή κομμένες στη μέση)
1 κούπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 κουταλιές σάλτσα για πίτσα
λίγη ρίγανη προαιρετικά
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το ζυμαράκι σας. Σε μία λεκάνη βάλτε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε τη για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. ΄
Έπειτα ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνετε και ρίχνετε και το λάδι.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη σας, αφήστε τη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και έπειτα απλώστε τη.
Βάλτε πρώτα τη σάλτσα, έπειτα το τυρί και από πάνω τα λαχανικά σας. Πασπαλίστε με λίγη ρίγανη!
Ψήστε και απολαύστε όσο είναι ακόμη ζεστή!
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη και γρήγορη πίτσα Μαργαρίτα
Πίτσα στο τηγάνι: Εύκολη και νόστιμη
Γρήγορη πίτσα με πέστο και μοτσαρέλα
Αυτή είναι η καλύτερη πίτσα όλου του κόσμου! Διαβάστε γιατί...