Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα: Κριθαρότο με καλαμαράκια
Πεντανόστιμη συνταγή για κριθαρότο με καλαμαράκια! Ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα!
Αν θέλετε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε την Καθαρά Δευτέρα στο σαρακοστιανό τραπέζι, τότε το κριθαρότο θα πρέπει να είναι η επιλογή σας!
Υλικά:
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τριμμένα καρότα
2 σκ. σκόρδο
1 συσκευασία τοματάκι κονκασέ
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
250γρ κριθαράκι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
800 ml ζωμό λαχανικών
3-4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
500 γρμ καλαμαράκια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα λαχανικά σας. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά και έπειτα ρίξτε τα καλαμαράκια που θα έχετε κόψει και σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Έπειτα προσθέστε το κριθαράκι ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίξτε τη ντομάτα και σιγά σιγά προσθέτετε το ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, όπως θα κάνατε και με το ριζότο. Όταν βλέπετε πώς το κριθαράκι απορροφά το ζωμό, εσείς θα συμπληρώνετε και θα ανακατεύετε. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
Τέλος αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμη συνταγή: Σουβλάκια μανιταριών με σκόρδο και βαλσάμικο