Μερικές φορές εσείς και τα παιδιά σας απλά θελετε να μπείτε στην κουζίνα και να διασκεδάσετε.
Μην φοβηθείτε ποτέ να βάλετε τα παιδιά σας στον χώρο της κουζίνας και να ανακατευτούν με τις κουτάλες σας την ώρα που μαγειρεύετε. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί «βουνό», καθώς το παιδί θα θελήσει να εξερευνήσει όλους τους αποθηκευτικούς χώρους, όμως μην το αποθαρρύνετε ποτέ.
Για αυτό λοιπόν, ανασκουμπωθείτε και δείτε τις υπέροχες ιδέες μας για υπέροχα και νόστιμα γλυκάκια που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά σας (φυσικά με τη δική σας βοήθεια) και να τα απολαύσουν.
Εκτέλεση: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα κι ανακατέψτε το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτό. Πλάστε το μείγμα σε 36 μικρές μπάλες. Τυλίξτε τις σε πολύχρωμη τρούφα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Γλυκάκι με κρέμα, ζελέ και μπισκότα
Υλικά: 125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα (τύπου digestive) 80 γρ βούτυρο λιωμένο 1 πακέτο ζελέ (γεύση της επιλογής σας, κεράσι, φράουλα, λεμόνι) 2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη ή ορθογώνια. Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να παγώσουν. Μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνης σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα! Τέλος, προσθέτουμε και την παγωμένη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά, προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Φτιάχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας με την διαδικασία που αναγράφει το κουτί του, προσθέτουμε το μείγμα ζελέ στη φόρμα με τα μπισκότα και τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.
Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές στην παρακάτω gallery:
Photo 1/10
Pankakes με μπανάνα /
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.τ.γ μπέκιν πάουντερ
1 λιωμένη μπανάνα
1 κ.τ.γ μέλι
3/4 κούπας γάλα
1 αβγό
μέλι, γιαούρτι και φρούτα για να σερβίρετε /
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά μαζί. (γάλα, μέλι, αβγό, μπανάνα) Έπειτα ρίξτε το υγρό σας μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και το μπέικιν. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι καλά και ψήστε κουταλιές κουταλιές.
Photo 2/10
Χαβανέζικη πίτσα /
Υλικά:
1 δόση ζύμη για πίτσα
σάλτσα ντομάτας ανακατεμένη με 2 κ.τ.σ χυμό από την κομπόστα ανανά
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
5 ροδέλες κομπόστα ανανά
10 φέτες μπέικον
1 κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια κομμένη
/ Εκτέλεση:
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ταψί, απλώστε τη, βάλτε τη σάλτσα, τα κρεμμύδια, τη μια κούπα μοτσαρέλα, τις πιπεριές, τον ανανά και τελειώστε με τη 2η κούπα μοτσαρέλα. Ψήστε για 30-35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη κόψτε σε μπαστουνάκια και απολαύστε
Photo 3/10
Κέικ πορτοκαλιού με τρούφα πολύχρωμη και ινδοκάρυδο /
Υλικά:
1 φλ λάδι
4 αυγά
1 φλ ζάχαρη
2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
5 κ.τ.σ. πολύχρωμη τρούφα
1 συσκευασία ινδοκάρυδο
1 συσκευασία τυρί κρέμα /
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την τρούφα. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού είναι έτοιμο και κρυώσει, βάλτε του ολόγυρα τυρί κρέμα και πασπαλίστε το με ινδοκάρυδο.
Photo 4/10
Βραχάκια σοκολάτας /
Υλικά:
1kg σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κούπα αμυγδαλα
1 κούπα φουντούκια
2-3 κ.τ.σ φυστίκια Αιγίνης (χωρίς αλάτι)
1 κούπα σταφίδες, cranberries, κερασάκια γλασέ.
/ Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Σε ένα πυρέξ βάλτε λαδόκολλα, βάλτε τους καρπούς και ανακατέψτε καλά. Τέλος, ρίξτε τη σοκολάτα ανακατέψτε, βάλτε στο ψυγείο να παγώσει και όταν είναι έτοιμη κόψτε με τα χέρια σε κομμάτια!
Photo 5/10
Cup cakes με πολύχρωμη τρούφα / Φτιάξτε την αγαπημένη σας συνταγή για cup cakes και διακοσμήστε με βουτυρόκρεμα και πολύχρωμη τρούφα
Photo 6/10
Μελένια λιχουδιά /
Υλικά:
4 κούπες corn flakes
1 κ.τ.σ μέλι
1/3 κούπας ζάχαρη
90γρ βούτυρο /
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσουν.
Βάλτε σε ένα μπολ τα corn flakes και μόλις το μείγμα με το βούτυρο είναι λιωμένο ρίξτε το μέσα στο μπολ. Ανακατέψτε καλά και με ένα κουτάλι τοποθετήστε τα καραμελωμένα corn flakes σε θήκες cupcakes. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά
Photo 7/10
Μπισκότα με καραμελάκια /
Υλικά:
1 κούπα βούτυρο (250 ml)
1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (375 ml)
2 κ.τ.γ βανίλια υγρό (10 ml)
2 αυγά
2 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (560 ml)
1/2 κ.τ.γ baking powder (2 ml)
1/4 κ.τ.γ αλάτι (1 ml)
1 1/2 κούπες SMARTIES ή M&Ms (περίπου έξι κουτάκια των 50g) /
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190˚C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ζεστάνετε και ρίξτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε τα με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενή κρέμα. Έπειτα ρίξτε την βανίλια και τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
Μετά ρίξτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε μια λαδόκολλα βάλτε 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα. Έτσι θα κάνετε τα μπισκότα. Στην κορυφή απο το κάθε μπισκότο θα βάλετε και θα πιέσετε ελαφρά 10-15 SMARTIES ή M&Ms. Ψήστε για 8 - 9 λεπτά.
Photo 8/10
Λιχουδιές με νιφάδες ρυζιού και σοκολάτα /
Υλικά:
2 κούπες νιφάδες ρυζιού
1 κουβερτούρα γάλακτος
τρούφα πολύχρωμη /
Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα γάλακτος, μόλις λιώσει ανακατέψτε τη με τις νιφάδες ρυζιού, μεταφέρετε κουταλιές κουταλιές σε χαρτάκια cupcakes, πασπαλίστε με πολύχρωμη τρούφα και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν.
Photo 9/10
Πολύχρωμα τρουφάκια / Υλικά:
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
550 γραμμάρια κουβερτούρα
- Εκτέλεση:
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα κι ανακατέψτε το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτό. Πλάστε το μείγμα σε 36 μικρές μπάλες. Τυλίξτε τις σε πολύχρωμη τρούφα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Photo 10/10
Γλυκάκι με ζελέ, κρέμα και μπισκότα /
Υλικά:
125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα (τύπου digestive)
80 γρ βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο ζελέ (γεύση της επιλογής σας, κεράσι, φράουλα, λεμόνι)
2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα
/ Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη ή ορθογώνια.
Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να παγώσουν.
Μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνης σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα!
Τέλος, προσθέτουμε και την παγωμένη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά, προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνο