Γλυκάκια που θα φτιάξουν τα παιδάκια σας και που θα τα απολαύσουν!
Μερικές φορές εσείς και τα παιδιά σας απλά θελετε να μπείτε στην κουζίνα και να διασκεδάσετε.
Μην φοβηθείτε ποτέ να βάλετε τα παιδιά σας στον χώρο της κουζίνας και να ανακατευτούν με τις κουτάλες σας την ώρα που μαγειρεύετε. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί «βουνό», καθώς το παιδί θα θελήσει να εξερευνήσει όλους τους αποθηκευτικούς χώρους, όμως μην το αποθαρρύνετε ποτέ.
Για αυτό λοιπόν, ανασκουμπωθείτε και δείτε τις υπέροχες ιδέες μας για υπέροχα και νόστιμα γλυκάκια που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά σας (φυσικά με τη δική σας βοήθεια) και να τα απολαύσουν.
Εκτέλεση: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα κι ανακατέψτε το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτό. Πλάστε το μείγμα σε 36 μικρές μπάλες. Τυλίξτε τις σε πολύχρωμη τρούφα και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Γλυκάκι με κρέμα, ζελέ και μπισκότα
Υλικά: 125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα (τύπου digestive) 80 γρ βούτυρο λιωμένο 1 πακέτο ζελέ (γεύση της επιλογής σας, κεράσι, φράουλα, λεμόνι) 2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη ή ορθογώνια. Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να παγώσουν. Μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνης σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα! Τέλος, προσθέτουμε και την παγωμένη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά, προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Φτιάχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας με την διαδικασία που αναγράφει το κουτί του, προσθέτουμε το μείγμα ζελέ στη φόρμα με τα μπισκότα και τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.
Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές στην παρακάτω gallery: