Νηστίσιμη συνταγή: Πατάτες γιαχνί με παντζάρια και καρότα

Μια πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για τις μέρες της Σαρακοστής!

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πώς να φτιάξουμε πατατούλες γιαχνί στην κατσαρόλα. Πατάτες όμως γιαχνί με παντζάρια και καρότα σίγουρα δεν έχετε ξαναφτιάξει.

Δείτε τη συνταγή μας που είναι ιδανική για τις μέρες της Σαρακοστής.

Υλικά:
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
4 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.τ.σ πάστα ντομάτας
3 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι σας να κάψει και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Έπειτα προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τέλος ρίξτε τα παντζάρια. Προσθέστε τον πελτέ, την πάστα ντομάτας και νεράκι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να βράσουν με μέτρια φωτιά.
Μόλις τα καρότα και οι πατάτες έχουν μαλακώσει αρκετά και έχετε ένα χυλωμένο ζουμάκι οι πατάτες σας είναι έτοιμες!

Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: Μόλις βράσουν τα λαχανικά σας αντί για πατάτες γιαχνί, μπορείτε να λιώσετε με ένα μπλέντερ χειρός τα λαχανικά και να φτιάξετε μια πεντανόστιμη βελουτέ σούπα με παντζάρια, πατάτες και καρότα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμα φαγητά: 10 συνταγές για φαγητά και γλυκά

Νηστίσιμη συνταγή: Χταποδάκι κρασάτο και 3 ιδέες για να το συνοδέψεις

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με 5 υλικά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved