Τα 3 βασικά λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις συνταγές με ζυμαρικά
Ακολούθησε αυτά τα tips για να πετύχεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα.
Τα ζυμαρικά είναι, σε γενικές γραμμές, μια από τις καλύτερες επιλογές μας όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι εύκολο αλλά γευστικό. Ωστόσο, όσο ενσωματωμένα κι αν είναι στη διατροφική μας κουλτούρα, υπάρχουν μικρά μυστικά για το μαγείρεμά τους που ίσως να σου έχουν ξεφύγει.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που πιθανότατα κάνεις κι εσύ:
-Δεν συνδυάζεις το είδος του ζυμαρικού με τη σάλτσα.
Πράγματι, τα «κλασικά» spaghetti πάνε σχεδόν με κάθε σάλτσα, αλλά, το κατάλληλο ζυμαρικό μπορεί πραγματικά να απογειώσει μια συνταγή. Επειδή όμως δεν χρειάζεται να έχεις τις γνώσεις του Gordon Ramsay για να φτιάξεις μια μακαρονάδα, ο γενικός κανόνας που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως οι ελαφριές, ντελικάτες και με ρευστή υφή σάλτσες ταιριάζουν περισσότερο στα λεπτά ζυμαρικά, ενώ οι πιο πλούσιες, έντονες σε γεύση και παχύρευστες σάλτσες βρίσκουν το ιδανικό ταίρι τους σε πιο χοντρά είδη pasta.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr