Κέικ με δαμάσκηνα και καρύδια - Διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει
Δοκιμάστε άλλη μια συνταγή για κέικ. Αυτή τη φορά με δαμάσκηνα, καρύδια, τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
Είναι διαφορετικό καθώς τα δαμάσκηνα δεν αναμειγνύονται με τη ζύμη όπως και τα μπισκότα. Δοκιμάστε το, θα σας αρέσει πολύ.
Υλικά
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
Αλάτι
Επικάλυψη
300 γρ. δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι σε κομμάτια
4-5 μπισκότα τύπου digestive
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλιτζάνι καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε μια στρόγγυλη φόρμα ή ένα ταψάκι και το αφήνετε στην άκρη.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια πολύ καλά, ρίχνοντας στη μύτη του κουταλιού αλάτι.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι με το baking powder. Για καλύτερο αποτέλεσμα κοσκινίστε το αλεύρι με το baking μαζί. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά. Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψάκι και την αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε μαζί τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τα μπισκότα, τα καρύδια και την κανέλα. Τα προσθέτετε με ένα κουτάλι πάνω από τη ζύμη και ψήνετε το κέικ στους 180 ° C για 40-45 ( εξαρτάται από το φούρνο).
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι και γλάσο λεμονιού με 5 μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο
Λαχταριστό κέικ με ζύμη μπισκότου και κομμάτια σοκολάτας