Απίθανη σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα!
Είναι ένα γλυκάκι για όλες τις ώρες με απλά υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα και γεύση που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά.
Συνήθως την φτιάχνουμε με σιρόπι αλλά συνδυάζεται πολύ ωραία και με μαρμελάδα!
ΥΛΙΚΑ
- 8 αυγά
- 250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 450 γραμμ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
- 280 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 270 ml νερό
- 40 ml λικέρ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το σύρμα. Ανακατεύουμε την άχνη με το αμύγδαλο, προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και στο τέλος τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λικέρ. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι την αμυγδαλόπιτα όσο είναι ζεστή. Αν θέλουμε να το κάνουμε με μαρμελάδα, μόλις κρυώσει, την κόβουμε στην μέση, αλείφουμε μαρμελάδα, ξανακλείνουμε και κόβουμε κομμάτια.