Αν νηστεύετε και σας αρέσει η πίτσα, σας βρήκαμε τη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και θα την τιμήσετε δεόντως. Και αν σας αρέσει και η σαλάτα χούμους (ναι, η δική μας ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι), τότε έχετε ένα λόγο επιπλέον για να τη δοκιμάσετε.
Ας δούμε, πώς μπορείτε να τη φτιάξετε.
Υλικά
Για τη ζύμη
3 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. στιγμιαία ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό
Υλικά για την πίτσα
1 κούπα έτοιμη χούμους
8-10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
½ κούπα ελιές
½ κούπα τοματίνια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ κρεμμύδι ξερό, κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη (όχι καυτερή) κομμένη σε μικρές λωρίδες
2 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά. Μετά ρίχνετε, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει απαλό το ζυμάρι. Το σκεπάζετε με μία μεμβράνη ή πετσέτα και το αφήνετε σε ένα ζεστό δωμάτιο (καλύτερα να το σκεπάσετε με μία κουβέρτα για να «έρθει» πιο γρήγορα). Το αφήνετε για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αλευρώνετε μία επιφάνεια στην κουζίνα και την ανοίγετε. Την κόβετε σε δύο μέρη και τα πλάθετε, δίνοντάς τους το σχήμα της πίτσας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μία μεγάλη πίτσα.
Αλείφετε την πίτσα με την χούμους και τοποθετείτε τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με ρίγανη.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: veaganheaven.com
Διαβάστε επίσης
Χούμους από αρακά σε δευτερόλεπτα με πέντε μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο
Πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα με μπρόκολο, ελιές και μανιτάρια