Κεφτεδάκια από φασόλια

Πηγή φυτικής πρωτεΐνης!

Κυριάκος Μελάς
Κεφτεδάκια από φασόλια

Όσπρια + Ρύζι = πρωτεΐνη

Υλικά
250 γραμ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1/3 της κούπας ρύζι βρασμένο
1 κουπα μανιτάρια ,τριμμένα
1/2 φλυτζάνι μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας βρώμη
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
4-5 φυλλαράκια δυσμο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πολτοποιείστε τα φασόλια,το ρύζι,το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν πολυκόφτη ή με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Σε ενα μπολ προσθέστε στο μείγμα τα μανιτάρια,το μπρόκολο, το αυγό,την βρώμη, την παρμεζάνα,την πάπρικα και το δυόσμο ψιλοκομμένο,
ανακατέψτε καλά και με το μείγμα αυτό σχηματείστε μικρά μπαλάκια,τοποθετήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια και ψήστε
σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή για πιο γρήγορα τηγανίστε σωστά (πάντα σε ελαιόλαδο)για πολύ λίγα δευτερόλεπτα,ίσα-ίσα να κάνει κρούστα χωρίς να ψηθεί εσωτερικά ο κεφτές και τελειώστε ψήνοντας στον φούρνο για 10 λεπτά.

Tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα ή για πιο ελαφριά βράστε φασόλια έχοντας αλλάξει 2 φορές το νερό κατά το βράσιμο.
Αν χρειαστεί προσθέστε παραπάνω βρώμη ώστε να σφίξει το μείγμα, κατά το πλάσιμο ή εξωτερικά.

Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με στο Kiriakos Melas, στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

Διαβάστε επίσης

Αυθεντική συνταγή για ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα

Μαμαδίστικο φαγητό: Συνταγή για κλασσικά και νόστιμα κεφτεδάκια στο τηγάνι

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και ελιές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved