Συνταγή για νηστίσιμη Αγιορείτικη ταχινόσουπα
Μία κατ’ εξοχήν νηστίσιμη συνταγή
Μία εξαιρετική πρόταση για όσους νηστεύουν, τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό γεύμα. Δε στερείται γεύσης, ενώ είναι ιδιαίτερα υγιεινή και ωφέλιμη. Μάλιστα, η ταχινόσουπα είναι το κατ’ εξοχήν πιάτο της νηστείας, ενώ σε πολλά μέρη της Ελλάδας τη μαγειρεύουν την Μ. Παρασκευή.
Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε την Αγιορείτικη ταχινόσουπα.
ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μικρό ζυμαρικό (κριθαράκι ή πεπονάκι)
6 κουτ. της σούπας ταχίνι
χυμός λεμονιού (1)
Aλάτι & άσπρο πιπέρι
8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
15 φύλλα σέλινου ή μαϊντανού
Για το σερβίρισμα κυβάκια ψωμιού που θα φρυγανίσετε εσείς
Εκτέλεση
Βράζετε σε άφθονο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι, το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει.
Αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε το ταχίνι σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρις ότου τα δύο υλικά ενωθούν.
Συμπληρώνετε κουταλιά -κουταλιά νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το ταχίνι να αραιώσει λίγο.
Προσθέτετε κατόπιν μικρή ποσότητα από το ζεστό ζουμί της σούπας στο ταχίνι, ενώ το ανακατεύετε πάντα. Αφού αραιώσει αρκετά ενώνετε το αραιωμένο ταχίνι με τη ζεστή σούπα και την πασπαλίζετε με πιπέρι.
Σερβίρετε την ταχινόσουπα γαρνιρισμένη με τα κρουτόν και τα φύλλα σέλινου ή μαϊντανού.
Πηγή – φωτό: www.monastiriaka.gr
Διαβάστε επίσης
Φασουλολάχανα, νηστίσιμο φαγητό από τον Γιώργο Γεράρδο
Πεντανόστιμη και λαχταριστή συνταγή για νηστίσιμη πίτσα
Συνταγή για μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη. Η πιο νόστιμη θα φτιάξετε