Ψητό κοτόπουλο με πάπρικα και ρύζι - Εύκολο και πολύ νόστιμο
Θα χρειαστείτε:
Υλικά (για 5 μερίδες)
5 μπούτια κοτόπουλου ( ή κοπανάκια)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
½ φλιτζάνι (75 g) κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ρύζι ( όχι γλασσέ)
1½ φλιτζάνι (355 ml) ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους (200˚C). Παίρνετε τα μπούτια τα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα και τη ρίγανη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει, σοτάρετε το κοτόπουλο. Αφήστε για 5-10 λεπτά μέχρι η πέτσα του κοτόπουλου να τραγανίσει.
Μόλις βγάλετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια . Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ζωμό σε ένα πυρέξ με καπάκι. προσθέστε το ρύζι και τέλος το κοτόπουλο. Ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζωμό ή νερό.
Λίγο πριν κλείσετε το φούρνο, βγάλτε το καπάκι και αφήστε για μερικά λεπτά το κοτόπουλο να τραγανίσει.
Πηγή : tasty.com
Διαβάστε επίσης
Δέκα υπέροχες και εύκολες συνταγές με κοτόπουλο
Περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξτε την πιο εύκολη μακαρονάδα