Επειδή δεν μας αρέσει να είμαστε συνεχώς στην κουζίνα αλλά από την άλλη θέλουμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό γλυκό για τα παιδιά, τα μπισκότα βανίλιας είναι η κατάλληλη συνταγή.
Υλικά
125 γρ. βούτυρο και σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. (1/3 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού βανίλιας
115 γρ (3/4 cup) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. (2/3 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια .
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε τα δύο ειδών αλεύρια μαζί και ρίξτε τη μισή ποσότητα μέσα στο μπολ με το βούτυρο. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν τα υλικά και προσθέστε το γάλα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε με το χέρι καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο γάλα.
Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και πιέστε της απαλά με ένα πιρούνι ή με την παλάμη σας (αν θέλετε φτιάχνετε και σχέδια). Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί ( να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C 18-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: http://www.taste.com.au
Διαβάστε επίσης
Και light και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα, χωρίς ζάχαρη και ψήσιμο
Μπισκότα Γεμιστά: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για το σχολείο, το γραφείο, το καφέ, το πρωινό