Ψητά λαχανικά με σως βαλσάμικο. Η υγιεινή νηστίσιμη επιλογή
Είτε νηστεύετε είτε όχι, τα ψητά λαχανικά είναι η ιδανική και υγιεινή επιλογή.
Και είναι και πεντανόστιμα. Ναι, ξέρουμε. Θα αναρωτηθείτε ότι είναι λαχανικά και πόσο νόστιμα θα μπορέσουν να γίνουν. Κι, όμως, η προσθήκη του βαλσάμικου απογειώνει τη γεύση τους. Επίσης, είναι πανεύκολα στο μαγείρεμα και είναι έτοιμα σε λίγο χρόνο. Αν νηστεύετε, είναι ένας επιπλέον λόγος να φτιάξετε τη συνταγή.
Υλικά
1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό κομμένο σε λωρίδες (δαχτυλίδι)
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο θυμάρι
1 κλωνάρι τριμμένο δενδρολίβανο
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξυδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το κολοκύθι, τις πιπεριές, τη γλυκοπατάτα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε μαζί το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι, για να φτιάξετε τη σως.
Μόλις είναι έτοιμη, τη ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά, για να πάει παντού.
Ρίχνετε τα λαχανικά σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 35 με 40 λεπτά. Ανά δέκα λεπτά, ανακατεύετε τα λαχανικά σας.
Πηγή: allrecipes.com
Δείτε επίσης