Νηστίσιμη συνταγή: Λεμονάτο ρεβιθόρυζο με μανιτάρια
Πεντανόστιμη συνταγή για τις ημέρες της νηστείας!
Μια νόστιμη υγιεινή και θρεπτική συνταγή όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Δείτε παρακάτω πώς θα τη φτιάξετε.
Υλικά:
500 γραμ μουλιασμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τριμμένο καρότο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ρύζι καρολίνα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
1 μπολ μανιτάρια
αλάτι
λεμονοπίπερο
Εκτέλεση:
Ξεπλύντε καλά τα ρεβίθια σας και βράστε τα με καθαρό νερό μέχρι να μισομαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα στραγγίστε τα και κρατήστε λίγο από το ζουμί τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα ρεβίθια, τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο και σβήστε με το χυμό λεμονιού. Συμπληρώστε με νερό και με το νερό που κρατήσατε, μέχρι μισοσκεπαστούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για περίπου 16-18 λεπτά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Κάπου κάπου ανακατεύετε και πάντα φροντίζετε να έχει νερό ώστε να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί συμπληρώστε λίγο νερό. Μόλις έχετε ένα ωραίο χυλωμένο ζουμί και το ρύζι σας είναι βρασμένο, είναι έτοιμο. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και το δυόσμο και σερβίρετε.