Συνταγή για τραγανά μπισκότα αμυγδάλου χωρίς βούτυρο
Αυτά τα μπισκότα αμυγδάλου φτιάχνονται γρήγορα και επιπλέον είναι πολύ υγιεινά.
Τα αμύγδαλα αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και φυτικών ινών. Δεν είναι αυτός ένας σημαντικός λόγος για να τα φτιάξετε;
Υλικά
2 ασπράδια
200 γραμμάρια καστανής ζάχαρης
225 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
25 γραμμάρια αλεύρι
1 / 2 κουταλάκι κανέλα
αμύγδαλα σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι η μαρέγκα να γίνει αφράτη. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατέψτε πολύ καλά.
Πλάστε στη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πιέστε τα ελαφρά με την παλάμη σας και πασπαλίστε τις φέτες αμυγδάλου.
Μην τοποθετείτε τη ζύμη πολύ κοντά καθώς θα απλώσει με το ψήσιμο.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ για να μην σκληρύνουν.
Διαβάστε επίσης
Και light και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα, χωρίς ζάχαρη και ψήσιμο
Μπισκότα με μακαντέμια και σοκολάτα γάλακτος: Θα τα λατρέψετε!
Πηγή: www.yummly.com