Συνταγή για εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά
Όχι, το τιραμισού δεν είναι ένα δύσκολο γλυκό.
Αν σας αρέσει η γεύση του καφέ σε συνδυασμό με την γλυκόξινη κρέμα, τότε πρέπει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε και μόνοι σας. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
1/2 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
450 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια ξινή κρέμα
1/4 φλιτζάνι 2% γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 πακέτα σαβουαγιάρ
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον καφέ και το λικέρ και στη συνέχεια το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέστε την ξινή κρέμα, το γάλα και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να γίνει λεία. μέχρι να αναμειχθούν.
Σε ένα πιρέξ απλώνετε το ένα πακέτο σαβουαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο. Εχετε δύο επιλογές, ή βουτάτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και μετά τα απλώνετε ή τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο πιρέξ και με ένα πινέλο τα βρέχετε με τον καφέ
Στη συνέχεια, απλώνετε τη μισή κρέμα τυριού , τοποθετείτε και το δεύτερο πακέτο σαβουαγιάρ και ολοκληρώνετε με την άλλη μισή κρέμα.
Τοποθετείτε το πιρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.
Πηγή: tasteofhome.com
Διαβάστε επίσης
Ελληνικό τιραμισού από τον Γιώργο Γεράρδο
Συνταγή για πανεύκολο τιραμισού σε 10 λεπτά!