Από τις κλασικές μυρωδιές των παιδικών μας χρόνων, είναι σίγουρα και αυτή του ζυμωτού ψωμιού! Κάθε φορά που η γιαγιά ή η μαμά έψηναν ψωμί, μοσχοβολούσε όλο το σπίτι. Η, δε, καλύτερη στιγμή ήταν η φέτα αχνιστό ψωμί, την οποία αλείφαμε με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι!
Γλυκές θύμησες, που μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε ανάλογες και για τα παιδιά σας. Σας βρήκαμε εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας ζυμωτό ψωμί, σαν εκείνο της γιαγιάς!
Υλικά
1 κ.σ βούτυρο μαλακό
½ κούπα ζάχαρη
2 κούπες γάλα
½ κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. σπόορι κύμινου
1 κούπα σταφίδες
4 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν παουντερ
1 ¼ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Αναμειγνύετε ξεχωριστά τη ζάχαρη με το βούτυρο
Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύετε το γάλα, τη σόδα, το κίμινο και τις σταφίδες. Κατόπιν, προσθέτετε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύετε
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα της ζάχαρης με το γάλα και ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή ζύμη
Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί και ψήνετε για μία ώρα. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, κάντε το ίδιο κόλπο με το κέικ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό και καθαρό, το ψωμάκι σας είναι έτοιμο.
Το αφήνετε για μισή ώρα να κρυώσει και το κόβετε!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: Popsugar
Δείτε επίσης