Νηστίσιμη συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες
Ένα σούπερ εύκολο και νηστίσιμο φαγητό!
Μπορείτε να μην στερηθείτε το αγαπημένο σας γιουβέτσι, απλά με μια παραλλαγή. Θα αντικαταστήσετε το μοσχαράκι με γαρίδες. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
1 πακέτο γαρίδες χωρίς κέλυφος
1 πακέτο κριθαράκι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους ( ή τριμμένες)
1/2 φλιτζάνι αρακά ( προαιρετικά)
2 φλυτζάνια νερό
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες(εκτός αν είναι φρέσκες), τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμύδι και τη ρίγανη, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις χρυσίσει ( προσοχή να μην σωταριστεί παραπάνω) προσθέστε το νερό , ελαττώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγορβράσει. Μετά από περίπου 7 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, τον αρακά, το χυμό λεμονιού και τις γαρίδες. Βράζετε για ακόμα 7 λεπτά, κλείνετε το μάτι κουζίνας και αφήνετε το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά. Προσοχή να μην σας στεγνώσει τελείως.
Σερβίρετε ζεστό. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο τυρί, μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με νηστίσιμο τυρί με γεύση παρμεζάνα.
Διαβάστε επίσης
Κριθαράκι με λαχανικά: Πανεύκολο και πολύχρωμο!
Γιουβέτσι «ορφανό» με μανιτάρια