Νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές στιφάδο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ; Αν όχι, σίγουρα χάνετε!

Αν έχετε στερέψει από ιδέες για το τι να μαγειρέψετε και μάλιστα νηστίσιμο, τότε η παρακάτω ιδέα θα σας φανεί ωραία. Νόστιμες σουπιές στιφάδο.

Ακόμη και τα παιδιά δεν θα μπορούν να αντισταθούν.

Υλικά:
1 κιλό σουπιές
6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κανελόξυλο
μπαχάρι σε κόκκους (6-7)

Εκτέλεση:
Βράστε τις σουπιές για 30 λεπτά. Σουρώστε τις και κόψτε τις σε χοντροκομμένα κομμάτια. (κρατήστε το ζουμί που τις βράσατε θα σας χρειαστεί)
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε λάδι και ρίξτε τα κομμένα σε λεπτές φέτες κρεμμύδια σας. Προσθέστε και τα σκόδρα και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέστε τις σουπιές και σβήστε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάλτε τον πελτέ, ανακατέψτε να πάει παντού, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, συμπληρώστε με του ζουμί από τις σουπιές και μαγειρέψτε.
Μόλις μαλακώσουν και έχουν ένα χυλωμένο ζουμί είναι έτοιμες!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμη συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες

Νηστίσιμη και πεντανόστιμη μους αβοκάντο με σοκολάτα και τριμμένα φουντούκιαΝηστίσιμη και πεντανόστιμη μους αβοκάντο με σοκολάτα και τριμμένα φουντούκια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved