Η αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά

25η Μαρτίου και ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους!

Η αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά

Μπακαλιάρος χωρίς σκορδαλιά γίνεται; Δεν γίνεται! Γι’ αυτό και σας έχουμε την αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά, όπως εκείνη που έφτιαχνε η γιαγιά ή η μαμά μας. Και με τη γεύση της μεγαλώσαμε, ενώ την έχουμε συνδέσει με την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 κεφάλι σκόρδο (Αν θέλετε να είναι πιο απαλή στη γεύση και να μην είναι τόσο έντονο το σκόρδο, χρησιμοποιείστε στη συνταγή το 1/3 του σκόρδου)
2 λεμόνια
Μισό ποτήρι λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κυβάκια και τις βράζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό

Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε στην άκρη για λίγο να κρυώσουν.

Κατόπιν, τις βάζετε στο multi και χτυπάτε, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές.

Καθαρίζετε το σκόρδα και το πολτοποιείτε και αυτό.

Στύβετε τα λεμόνια και ρίχνετε τον χυμό στον πουρέ της πατάτας.

Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε και το λάδι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε τη σκορδαλιά στο ψυγείο να παγώσει.

Και είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης

Μπακαλιάρος σκορδαλιά! Η πιο νόστιμη συνταγή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved