Πέντε πασχαλινές λιχουδιές που πρέπει να φτιάξετε αυτό το Πάσχα (pics)

Ιδιαίτερες λιχουδιές που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι. 

Πέντε πασχαλινές λιχουδιές που πρέπει να φτιάξετε αυτό το Πάσχα (pics)

Υπέροχα σνακ, μπισκότα, cupcakes και διάφορα γλυκά που θα κάνουν το Πάσχα σας ξεχωριστό και πιο γιορτινό, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Φτιάξτε τα για τα παιδιά σας ή ακόμη και για δώρο σε φίλους ή βαφτιστήρια.

Πασχαλινά μπισκότα βουτύρου με γλάσο «μάρμαρο»

pasxalina glika kai lixoydies 2

Υλικά:
340γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
90γρμ ζάχαρη
200γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.γ μπέικιν
1 αβγό
Για το Royal Icing
90 γρμ ασπράδια παστεριωμένα
250γρμ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κ.τ.γ corn flour
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
Αφού έχετε ένα ωραίο μείγμα, προσθέστε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά και προσθέστε το μπέικιν. ΄
Τέλος, αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας αρχικά με το μίξερ. Έπειτα ρίξτε όλο το αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, μοιράστε τη σε δυο μπάλες και αφήστε τη στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι. Έπειτα αρχίστε να την απλώνετε σε ένα τραπέζι ώστε να της δώσετε σχήμα με τα κουπάτ που θα διαλέξετε.

Βάλτε τα μπισκότα σας σε ταψάκι που θα έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήστε τα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.

Μόλις έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα τραπέζι που θα έχετε στρώσει πετσέτα ή τραπεζομάντιλο.

Φτιάξτε το γλάσο:
Σε ένα μπολ, βάλτε τα ασπράδια, την άχνη, τη βανίλια και το corn flour και με ένα μίξερ χτυπήστε για 10 λεπτά. Μόλις δείτε ότι έχετε μια υπέροχη κρεμώδη υφή, βάλτε λίγο icing σε ένα πιάτο, αναμίξτε ελαφρώς το χρώμα ζαχαροπλαστικής και βουτήξτε μέσα ένα-ένα τα μπισκότα σας. Όταν χρειαστεί προσθέστε γλάσο στο πιάτο και χρώμα και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Σοκολατένιες πασχαλινές φωλιές

pasxalina glika kai lixoydies 3

Υλικά:
250 γρμ. κουβερτούρα
2 κούπες δημητριακά της επιλογής σας
αυγουλάκια σοκολατένια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
Λιώστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε τη με τα δημητριακά. Αφού πάει παντού η σοκολάτα, φτιάξτε φωλίτσες με ένα κουτάλι σε μια λαδόκολλα και βάλτε μέσα 2-3 αυγουλάκια. Παγώστε στο ψυγείο και έτοιμα.

Μαρεγκάκια με κρέμα λεμονιού

pasxalina glika kai lixoydies 4

Υλικά:
3 μεγάλα ασπράδια
1/4 κ.τ.γ κρεμόριο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ βανίλια
εσάνς λεμονιού
Για την κρέμα λεμονιού
3 λεμόνια
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.τ.σ βούτυρο
1 κ.τ.σ κορνφλάουρ
5 κρόκοι αυγών
1/4 κ.τ.γ αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κρεμόριο και την εσάνς λεμονιού. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα.
Βάλτε σε κορνέ, δημιουργήστε μαρεγκάκια που θα θυμίζουν φωλιές πάνω σε μια λαδόκολλα και ψήστε στους 110 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Φτιάξτε την κρέμα λεμονιού:
Στήψτε τα λεμόνια και κρατήστε το ξύσματ τους.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρή, το βούτυρο, το κορνφλαουρ, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και βράστε για ένα λεπτό.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγών. Ρίξτε μέσα στα αυγά λίγο χυμό λεμονιού (θυμηθείτε να κρατήσε λίγο πριν τον ρίξετε στο κατσαρολάκι να βράσει), ανακατέψτε καλά και ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε για 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, γεμίστε τις φωλιές σας.

Pancake με τρία υλικά

pasxalina glika kai lixoydies 5

Υλικά:
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
3 μεγάλα αβγά
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:
Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Αναμίξτε καλά τα αβγά και έπειτα προσθέστε το αλεύρι. Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό που θα έχετε λαδώσει ελαφρά φτιάξτε τα pancakes. Εκτός από στρογγυλές, μπορείτε να φτιάξετε και άλλα σχήματα δημιουργώντας έτσι έναν λαγό, όπως στη φωτογραφία.
Σερβίρετε με φρούτα, μέλι ή σοκολάτα.

Oreo πασχαλινή σοκολάτα

pasxalina glika kai lixoydies 1

Υλικά:
8-10 μπισκότα oreo με κίτρινή ή ροζ γέμιση
3/4 κούπας πολύχρωμα καραμελάκια
3-4 κ.τ.σ πολύχρωμη τρούφα
500 γρμ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Απλώστε τη σε μια λαδόκολλα και πασπαλίστε τη με τριμμένα μπισκότα, καραμελάκια και τρούφα. Μόλις παγώσει, σπάστε τη με τα χέρια σε κομμάτια.

Διαβάστε επίσης:

Κάντε τη διαφορά! Πολύχρωμες τούρτες που μοιάζουν με χαλιά (pics)

Λεμονόπιτα με κρέμα τυριού χωρίς ψήσιμο

Νηστίσιμη και πεντανόστιμη μους αβοκάντο με σοκολάτα και τριμμένα φουντούκια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved