Νηστίσιμες γεμιστές πιπεριές με καρότα και πατάτες στο φούρνο
Σιγά-σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και οι νηστίσιμες συνταγές έχουν την τιμητική τους.
Μια από αυτές τις συνταγές είναι και η παρακάτω. Γεμιστές πιπεριές. Μπορεί να θυμίζουν γεμιστά όμως στην πραγματικότητα είναι μόνο γεμιστές πιπεριές ψητές με πατάτες και καρότα.
Υλικά:
6 πιπεριές πολύχρωμες
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
6 κ.τ.σ ρύζι για γεμιστά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.τ.γ αποξηραμένο δυόσμο
1 τριμμένη ντομάτα
2 κ.τ.σ πάστα ντομάτας
2 κ.τ.σ σταφίδες
2 κ.τ.σ κουκουνάρι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κύβο από ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3-4 καρότα κομμένα σε χοντροκομμένες ροδέλες
Εκτέλεση:
Κόψτε το «καπάκι» από τις πιπεριές, πλύντε τις και καθαρίστε τις εσωτερικά από στα σπόρια.
Σε μια λεκάνη βάλτε το ρύζι, το κουκουνάρι, την τριμμένη ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και την πάστα ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
Έπειτα γεμίστε τα γεμιστά σας και καπακώστε τα με τα «καπάκια» τους.
Βάλτε τα σε ένα ταψί, βάλτε γύρω τους τις πατάτες και τα καρότα, προσθέστε νερό, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώστε, ρίξτε ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμη συνταγή: Ζεστή σαλάτα ζυμαρικών με μανιτάρια