Είναι εύκολη και πεντανόστιμη. Και σίγουρα, διαφορετική από άλλες συνταγές για πατατοσαλάτα. Δοκιμάστε την!
Υλικά
1 κιλό πατάτες
¾ της κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
¾ της κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
½ κούπα ψιλοκομμένες πίκλες
3 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα σε κυβάκια
2 κ.σ. χυμό από τουρσί
1 κ.σ. ξύδι μηλίτη (το γνωστό μηλόξυδο)
¾ της κούπας μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες, αφού πρώτα τις έχετε πλύνει εξωτερικά. Τις βράζετε σε μεγάλη φωτιά, για περίπου 40 λεπτά. Μέχρι, δηλαδή, να τρυπηθούν εύκολα με το πιρούνι
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις πίκλες, το σέλινο και το αυγό.
Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις καθαρίζετε ενώ είναι ακόμη ζεστές και τις κόβετε σε κυβάκια. Τις προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Ραντίζετε με τον χυμό από το τουρσί και το μυλόξυδο.
Κατόπιν, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε τα υλικά.
Βάζετε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο και την βγάζετε, όταν στρώσετε το τραπέζι.
Πηγή: countryliving.com
Διαβάστε επίσης
Λαχταριστή πατατοσαλάτα για όλα τα γούστα!
Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα σε 20 λεπτά, από τον Γιώργο Γεράρδο