Φιλέτο γλώσσας στη λαδόκολλα με μυρωδικά

Κυριακή των Βαΐων και σήμερα τρώμε ψάρι.

Είτε νηστεύετε, είτε όχι, η ημέρα σήμερα απαιτεί ψάρι. Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε τη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα κι ένα από τα πολλά έθιμα της σημερινής ημέρας, είναι και το ψάρι. Για όσους, δε νηστεύουν τη Σαρακοστή, είναι μία μικρή «ανάπαυλα» πριν μπούμε στη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Κι αφού σήμερα τρώμε ψάρι, σας έχουμε απίθανη συνταγή με φιλέτο γλώσσας. Να είστε σίγουρες, θα αρέσει και στα πιτσιρίκια σας.

Υλικά

1 κιλό φιλέτο γλώσσας
10 ντοματίνια
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. δυόσμο
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι (αν δεν βρίσκετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο)
2 κ.σ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα ντοματίνια, που τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν μία βράση, ρίχνετε όλα τα μυρωδικά και λίγο νερό.

Αφήνετε να βράσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις είναι έτοιμη, έχει δηλαδή πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο.

Σ' ένα πυρέξ, στρώνετε το φιλέτο και ρίχνετε πάνω του τη σάλτα και μερικές σταγόνες ακόμη λάδι.

Ψήνετε για 20 με 30 λεπτά

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Συνταγή του Gordon Ramsay: Τσιπούρες με ντοματίνια και ελιές

Συνταγή για πεντανόστιμο σολομό με μέλι και μοσχολέμονο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved