Ρολάκια λαχανικών (spring rolls) & dip ταχινιού
Η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας έχει αρκετό τρέξιμο. Η προετοιμασία του σπιτιού για το Πάσχα, το πλάσιμο των κουλουριών, το ζύμωμα των τσουρεκιών, το βάψιμο των αυγών και πάει λέγοντας.
Οι δρόμοι πάντα πηγμένοι, καθώς όλοι είμαστε έξω για τα τελευταία μας ψώνια, για τις λαμπάδες των παιδιών και της βαφτιστήρας, για εκείνο το ωραίο ζευγάρι ανοιξιάτικα παπούτσια που θέλεις να αγοράσεις για το βράδυ της Ανάστασης (κλείσιμο ματάκι).
Η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας έχει επίσης και ξαφνικές επισκέψεις από φίλους οι οποίοι τηλεφωνούν κι ειδοποιούν πως σε λιγότερο από μισή ώρα θα βρίσκονται σπίτι μας για ένα νηστίσιμο μεζεδάκι.
Αυτά τα ρολάκια λαχανικών με dip ταχίνι είναι ένα από αυτά που ετοιμάζω σε λιγότερο από μισή ώρα και που… εξαφανίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά.
Υλικά
Για 12 ρολάκια
3 φρέσκα φύλλα κρούστας
2 κούπες ανάμικτα λαχανικά (καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια, πατάτα)*
αλάτι- πιπέρι
½ κ γλ κουρκουμά
3 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
για το dip
4 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
1 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
½ κ.γλ. μέλι
Δείτε την εκτέλεση στο Sarakosti.gr