Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα

O σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ίσως το πιο δημοφιλές γλυκό την περίοδο της νηστείας.

Είναι ένα εύκολο γλυκό και το μυστικό του είναι στο καλό καβούρδισμα του σιμιγδαλιού. Ξέρετε, τόσο όσο ν΄ αλλάξει χρώμα και να μοσχομυρίσει το σπίτι.

Υλικά

4 φλυτζάνια νερού
2 φλιτζάνια ζάχαρης
4 ξυλάκια κανέλας
4 γαρύφαλλα
μία κούπα μέλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ένα φλιτζάνι καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε για περίπου 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρύφαλλα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρείτε τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρύφαλλα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.Προσθέστε την κανέλα (σκόνη) και σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι. Χρειάζεται προσοχή να μην το ρίξετε όλο μαζί γιατί ο χαλβάς θα σβολιάσει.
Συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια πάντα φωτιά, ώσπου το μείγμα να είναι αρκετά στερεό. Τότε ρίχνετε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τα καρύδια.

Βάζετε το χαλβά σε μια φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τον σερβίρετε με κανέλα.

Πηγή: www.bbcgoodfood.com

Διαβάστε επίσης

Χαλβάς σιμιγδαλένιος για ένα πρωινό όλο ενέργεια!
Ο πιο απλός και εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς για την Καθαρά Δευτέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved