Συνταγή για πεντανόστιμη κρεατόπιτα με το κατσικάκι που περίσσεψε

Το Πάσχα τελείωσε και όλοι επιστρέφουν σιγά-σιγά στην καθημερινότητά τους και τη ρουτίνα τους.

Συνταγή για πεντανόστιμη κρεατόπιτα με το κατσικάκι που περίσσεψε

Από τη νηστεία περάσαμε στην κρεατοφαγία και το κατσικάκι (ή αρνάκι – ό,τι έφαγε κανείς) περίσσεψε.
Πώς μπορείτε να το μαγειρέψετε και πώς μπορείτε να το φτιάξετε ώστε να μην πάει χαμένο;

Μα φυσικά, φτιάχνοντας μια υπέροχη και πεντανόστιμη κρεατόπιτα με πιπεριές και φέτα. Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Υλικά:
1 μεγάλο και βαθύ μπολ κατσικάκι καθαρισμένο από το λίπος και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 κούπα (μεγάλη) τριμμένη φέτα
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (περίπου 10 φύλλα)

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμύδι. Έπειτα ρίξτε το πράσο. Σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην σας αρπάξει. ΄
Μόλις τα πράσα μαλακώσουν ρίξτε τις πιπεριές και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν κι αυτές. Μόλις είναι έτοιμα. Βάλτε τα σε ένα μπολ.
Βάλτε στο μπολ το κατσίκι, τη φέτα, το λάδι και αλατοπιπερώστε.
Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, βάλτε δύο φύλλα στον πάτο. Έπειτα με ένα κουτάλι βάλτε γέμιση.
Πάνω από τη γέμιση βάλτε ένα φύλλο και μετά εναλλάξ γέμιση, φυλλό, γέμιση φύλλο.
Κλείνετε με δύο φύλλα που θα βάλετε στο τέλος από πάνω.
Χαράξτε την πίτα σας, ρίξτε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και λίγο νερό. Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα σας να ψηθεί.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:
Συνταγές για το αρνάκι που περίσσεψε!

Σας περίσσεψε αρνί; Φτιάξτε πεντανόστιμη μακαρονάδα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved