Λαχταριστά δαχτυλάκια σοκολάτας με πραλίνα και φρούτα του δάσους!
Ότι και να πούμε για το συγκεκριμένο γλυκό είναι λίγο... πολύ λίγο!
Ένα σοκολατένιο γλυκό με επικάλυψη σοκολάτας και απίθανη γεύση φρούτων του δάσους! Συγκεντρώστε τα υλικά σας στον πάγκο της κουζίνας και ξεκινήστε! Είναι πανεύκολο, γρήγορο και πολύ σοκολατένιο!
ΥΛΙΚΑ
- 200 - 250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι
- λίγο αλάτι
- 30-40 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
- 80 - 100 γρ. λικέρ φρούτα του δάσους
- 2-3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- 300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ευκολοδούλευτη κρέμα. Προσθέτουμε το τρίμμα αμυγδάλων, τη μαρμελάδα και (σε ζεστή πάντα θερμοκρασία) το βούτυρο, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ευκολοδούλευτη ζύμη. Πλάθουμε πάνω σε λαδόκολλα κορδόνια διαμέτρου έως 1 εκ, τα κόβουμε σε κομμάτια των 5-6 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να κρυώσει το βούτυρο και να στερεοποιηθούν. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε με τη βοήθεια 2 πιρουνιών (δεν τα τσιμπάμε, τα πιάνουμε απαλά) τα μπαστουνάκια στην κουβερτούρα σοκολάτα για να καλυφθούν και τα ξαπλώνουμε έπειτα σε λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πηγή: chocosplash